Ældrepolitik
Ældrepolitikken tager udgangspunkt i det gode liv, vækst og udvikling
Politikkens to målsætninger omhandler både den selvhjulpne og aktive ældre borger, men også den borger som har behov for støtte og hjælp.
Målene under den første målsætning skal særligt bidrage til, at borgeren oplever et værdigt og trygt ældreliv, mens målene under den anden målsætning skal bidrage til, at borgeren har mulighed for et sundt og aktivt ældreliv.
Der er naturligvis også et samspil mellem målene.
Et værdigt og meningsfuldt ældreliv med nærvær og respekt, og hvor fællesskab, relationer og den enkeltes selvbestemmelse er grundlæggende værdier.
At sikre et værdigt og trygt ældreliv med respekt for den enkeltes situation, ressourcer, selvbestemmelse og mulighed for at bidrage. Det sker i samarbejde mellem borgeren, pårørende og medarbejderne for at opnå de bedste betingelser for god livskvalitet uanset alder og helbred.
Mål 1
Samarbejdet mellem borgeren, pårørende og medarbejderne skal styrkes via dialog og forventningsafstemning med henblik på afklaring af behov for støtte og borgerens mulighed for at bidrage.
Mål 2
Der er øget fokus på, at der dagligt arbejdes med udgangspunkt i borgerens ressourcer og egen indsats, så borgeren oplever mulighed for at mestre eget liv i længere tid.
Mål 3
Begrebet tryghed er centralt i samarbejdet mellem borgeren, pårørende og medarbejderne, og der tages udgangspunkt i, hvad der er tryghed for den enkelte borger.
Med udgangspunkt i den enkeltes ansvar for eget liv, at sikre mulighed for et sundt og aktivt ældreliv gennem deltagelse i meningsfulde fællesskaber, gode måltider, aktiviteter, bevægelse og boformer.
Mål 1
Der er øget fokus på at ældre borgere kan indgå i meningsfulde fællesskaber, aktiviteter og bevægelse.
Mål 2
Maden og måltidet vægtes højt og skal have opmærksomhed både i dagligdagen og ved særlige lejligheder.
Mål 3
De boformer, som tilbydes eller understøttes af kommunen, skal bidrage til muligheden for at borgerne kan få et sundt og aktivt ældreliv.